Nieuwbouw Westermar start 1 oktober van dit jaar.


Woensdag 9 januari was er een informatieavond van de burgerinitiatiefgroep over de stand van zaken rondom de herbouw van de sporthal de Westermar.

De gemeente heeft, inmiddels Alynia Architecten uit Harlingen, de opdracht gegeven om een ontwerp te maken voor een nieuwe sporthal.

In eerste instantie is uiteraard de gemeente als opdrachtgever, daar bij betrokken, maar ook de burgerinitiatiefgroep, opgericht om met name de gebruikers van de sporthal een stem te geven en de voetbalverenigingen als gebruikers van de buitenaccommodatie.

Overleg tussen architect, gemeente en de gebruikers heeft tot een programma van eisen geleid. Aan de hand daarvan heeft de architect een ontwerp gemaakt, dat deze avond werd gepresenteerd.

Het bestuur van de BCT was aanwezig en heeft de tekeningen bekeken. Er waren van de begane grond twee varianten. Deze varianten gingen voornamelijk over de toegang van buiten via de kleedruimtes naar de sporthal of naar de buitenaccommodatie. Op zich ligt het voor de hand, dat de gebruikers van de sporthal, deze alleen mogen betreden met schone sportschoenen. Dat daarbij dus de gangen van de buitensporters vermeden moeten worden klinkt logisch, maar dat de logistiek dan goed op orde moet zijn is niet zomaar voor elkaar. Ook toegankelijkheid voor minder validen is nog steeds een punt.

In de plattegrond van de sporthal zijn negen velden geplaatst, eventueel door opvouwbare wanden te scheiden. Dat is op zich ideaal, maar hoeveel ruimte er naast de banen precies overblijft, is moeilijk in te schatten. Zeker als er nog banken of iets dergelijks, als zitgelegenheid, bij in moeten.

Zelf heb ik het gevoel, dat zo’n presentatie niet goed uit de verf komt, omdat je je niet goed kunt voorbereiden. Het was wel de laatste mogelijkheid, want naar aanleiding van deze bijeenkomst wordt het ontwerp definitief.

De vraag “Wat wordt er nu wel of niet gerealiseerd?” blijft dus nog steeds open staan.

ew

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *